Na-isolatie van bestaande gevels

Begin: ma, 23/04/2018 - 10:00

Einde: ma, 23/04/2018 - 16:00

Ecohuis Antwerpen
- 2000 Anvers (Google map)

Na-isoleren van bestaande gevels. Hoe begin je eraan? Waarmee houd je best rekening? Kom het allemaal en meer te weten tijdens deze opleiding!

Het isoleren van de bestaande muren van een gebouw is een van de belangrijkste manieren om het energieverbruik (drastisch) terug te dringen. Daarnaast is dit ook een ingreep met een significante impact op het comfort en soms ook de esthetiek van het gebouw.

In deze opleiding bekijken we de verschillende mogelijkheden die er zijn: de spouwmuur navullen, na-isolatie aan de buitenzijde en binnenisolatie. Ook een combinatie van deze systemen is mogelijk. Welke aandachtspunten heeft elk systeem en hoe maak je de beste keuze in functie van een specifiek renovatieproject? We kijken niet alleen naar energetische prestaties, ook vochtgedrag en akoestiek komen aan bod.

Ook de detaillering en specifieke aandachtspunten bij de uitvoering van elk systeem komen aan bod. Zoals bvb. de inbouw van schrijnwerk, aansluiting met het dak en de vloer etc.

We gaan er bij deze opleiding vanuit dat de deelnemer een stevige basiskennis bouwfysica heeft. Indien nodig kan je eerst de opleiding “Basisprincipes bouwfysica, do’s en don’ts voor gebouwschilrenovatie”volgen, die deze opleiding vooraf gaat.