Build. Create. Innovate. workshop

Début: mer, 26/01/2022 - 09:00

Fin: mer, 26/01/2022 - 14:00

Kamp C
Britselaan 20 - 2260 Westerlo (Google map)

Tijdens deze workshop kom je te weten hoe je kunt omgaan met de uitdagingen in de bouwsector door samenwerking met een creatief bureau. Zowel kennisoverdracht, innovaties als inzicht in methodologieën komen aan bod. Maar daarnaast begeleiden we je ook om zelf aan de slag te gaan, om uitdagingen te herkennen en om samen met andere bouwactoren in debat te gaan. 

Deel 1: Hoe te innoveren in de bouwsector

Het eerste deel van de workshop bestaat uit een actieve presentatie rond de Corporate startup methodologie. Die heeft als doel bedrijven te helpen hun innovatievermogen te ontwikkelen, behouden en verbeteren. De “Corporate Startup” Methodologie toont de mogelijkheden van een concreet en innovatief stappenplan.  

Deel 2: De Creatieve sector als hefboom

Hoe kan de creatieve sector een hefboom zijn voor u bedrijf? 

In het tweede deel van de workshop tonen we hoe technieken zoals design thinking en creativiteit uw bedrijf kan helpen om sneller te innoveren. We laten concrete voorbeelden zien over de kracht van je eindconsument goed te begrijpen. Dit vullen we aan met een praktische sessie waarbij je opportuniteiten binnen je eigen bedrijf kan detecteren waarmee je meteen aan de slag kan gaan. In een volgende fase kunnen we je zelfs koppelen met het ideale creatieve bedrijf om jouw organisatie te laten groeien! 

Tijdens de workshops worden er een spreker uitgenodigd om de mogelijkheden van innovatie in de bouw met voorbeelden toe te lichten én zal er een organisatie tonen hoe samenwerken met een creatief bedrijf dit kan helpen versnellen.

Inschrijving verplicht.

Meer info : Over Build. Create. Innovate. Workshop - Kamp C: centrum voor duurzaamheid en innovatie in de Bouw