Coming of Age : Architectuurwedstrijden in Vlaanderen en Brussel

Begin: za, 27/11/2021 - 14:00

Einde: zo, 17/04/2022 - 19:00

De Singel
Desguinlei 25 - 2018 Antwerpen (Google map)

De tentoonstelling Coming of Age is onderdeel van het project 40 jaar wedstrijdcultuur. Ze toont de meest spraakmakende architectuurwedstrijden in Vlaanderen en Brussel uit de periode 1980-2000.

Coming of Age

De tentoonstelling Coming of Age onderzoekt hoe in de jaren 1980 en 1990 in Vlaanderen en Brussel een cultuur van architectuurwedstrijden ontstaat. Aan de hand van tien wedstrijden krijg je een unieke inkijk in het wedstrijdklimaat vóór de invoering van de Open Oproep-procedure in 2000. De cases komen voort uit een onderzoek naar wedstrijden die gepubliceerd werden in Nederlandstalige architectuurtijdschriften. Elke case biedt een ander perspectief op het wedstrijdgebeuren. Samen leggen ze de rode draden bloot die door het architectuurklimaat uit die periode lopen.

Architectuurwedstrijden

Architectuurwedstrijden spelen een grote rol in de ontwikkeling van de architectuurcultuur in Vlaanderen en Brussel. Ze creëren ruimte om tot verrassende antwoorden op architecturale vraagstukken te komen. Voor de diverse betrokkenen vormen ze de aanleiding voor een diepgaand gesprek over grote en kleine ruimtelijke uitdagingen. Bovendien bieden ze kansen aan zowel jonge, gevestigde, lokale als internationale ontwerpers om over onze gebouwde omgeving na te denken. Wedstrijden hebben zo niet alleen de architectuur zelf gekleurd, maar ook het rijke netwerk van instituten en organisaties die een essentiële rol vervullen binnen een architectuurveld dat inmiddels internationale belangstelling geniet.

 

TOEGANG : Gratis

Meer info op de inschrijvingslink