Kortrijk Creativity Week

Begin: do, 28/10/2021 - 20:00

Einde: do, 28/10/2021 - 20:00

Nelson Mandelaplein 2
- 8500 Kortrijk (Google map)

Leeromgevingen als versterking van de stedelijke structuur

We onderzoeken hoe de onderwijsinfrastructuur kan ingezet worden als permanente hefboom in de buurtwerking en de stedelijke omgeving, vooral in tijden van COVID-19.

Het voorbije jaar toonde meer dan ooit de noodzaak om ruimte op een gelaagde manier in te zetten. In tijden van COVID-19 bleek hoe eenzijdig de vele infrastructuren van een stad maar kunnen ingezet worden bij hoge nood aan (publieke) ruimte. Kan de infrastructuur van onderwijsinstellingen ingezet worden om de stedelijke structuur te ondersteunen en een buffer te bieden in tijden van nood? Meer nog, kan onderwijsinfrastructuur dermate ontworpen worden dat het een permanente hefboom in de buurtwerking en de stedelijke omgeving vormt? Kortrijk neemt hier een voortrekkersrol en zet in op open, dynamische leeromgevingen.

Programma :

  • Wout Maddens, schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten en eerste schepen stad Kortrijk, situeert het thema.
  • Dieter Dobbelaere, facilitair manager Howest, licht toe waarop de hogeschool inzet wanneer het gaat over integratie van een campus in de stad.
  • Joris Hindryckx, algemeen directeur Vives, licht toe waarop de universiteit inzet wanneer het gaat over integratie van een campus in de stad.
  • Philippe Viérin, noA architecten, licht toe vanuit eigen ervaring (met voorbeeldprojecten) hoe de campus de stedelijke structuur kan versterken.
  • Vragen uit het publiek.

Toegang : GRATIS

INSCHRIJVEN VERPLICHT