Lunch with an Achitect : Stephen Bates (Sergison Bates Architects)

Begin: wo, 26/01/2022 - 12:00

Einde: wo, 26/01/2022 - 14:00

Flagey
Heilig-Kruisplein - 1050 Brussel (Google map)

Stephen Bates/Sergison Bates

Sergison Bates is opgericht in 1996 en is een van de voornaamste architectenbureaus in het Verenigd Koninkrijk.
Vanuit de kantoren in Londen, Zürich en Brussel werken zo'n dertig professionals aan grote stedelijke projecten overal in Europa.

 

Onder de lopende ontwikkelingen noemen we een reeks grootschalige woonprojecten in Antwerpen, Londen, München en Versailles, de creatie van een podiumkunstensite in Leuven en uiteraard de transformatie van de voormalige Citroëngarage tot het nieuwe cultureel centrum KANAL-Centre Pompidou in Brussel. De twee laatstgenoemde projecten dienen als katalysator voor de heropleving van de omliggende wijk.

De gerealiseerde projecten bestrijken alle typologieën, maar het bureau hecht grote waarde aan gebouwen met een woonfunctie. Het zoekt actief naar modellen om antwoorden te vinden op de sociaal-demografische ontwikkelingen van deze tijd. Dankzij zijn werk voor lokale overheden, woningbouwverenigingen en privéprojectontwikkelaars is het bureau als geen ander thuis in het beheer van de talrijke beperkingen die eigen zijn aan dit type bouwprojecten: ruimte, budget, regelgeving, eisen inzake duurzame ontwikkeling ...

Inschrijving verplicht.

Meer info : Lunch with an Architect