Wil je aan de opleiding ingenieurswetenschappen: architectuur beginnen of twijfel je nog? Kom ons sowieso een bezoek brengen tijdens één van de infodagen. Ontdek hoe goed de VUB jou ligt en laat je begeesteren door de creatieve kriebels in ons architectuuratelier. Neem ook een kijkje in ons onlinejaarboek en zie hoe vlug een academiejaar voorbij vliegt.

Wil je een objectieve vergelijking van de opleiding ingenieurs-wetenschappen: architect aan de VUB, KU Leuven en UGent? Dan kan je terecht in bij VLIR. Deze autonome raad evalueerde in 2010 de kwaliteit van deze drie Vlaamse universiteiten. In huneindverslag: architectuur komen de kwaliteit van de vakken, de studiebegeleiding, het personeel en de voorzieningen aan bod. De VUB-opleiding kreeg trouwens een goed rapport.

Om je te begeleiden bij de overgang van het secundair onderwijs naar de universiteit voorziet de VUB een waaier aanvoorbereidingsactiviteiten. Tijdens de interuniversitaire ijkingstoets of de brugcursus wiskunde snuif je de sfeer op nog voor de cursussen van start gaan en leg je contacten met je toekomstige studiegenoten, professoren en assistenten. Maar daarna ben je vooral goed voorbereid om met je opleiding aan de universiteit te starten.